Kaufen
Merkliste
Contacteer ons

Het Rubenskasteel en zijn Neerhof

Huis, Kopen | België, Vlaanderen, Vlaams Brabant Provincie, Elewijt
-Icon
(op aanvraag)
Vraagprijs
Kamers-Icon
33
Kamers
Woonruimte-Icon
9.569,12 sqft
Woonruimte
Perceeloppervlakte-Icon
19,77 ac
Perceeloppervlakte
-Icon
(op aanvraag)
Vraagprijs

Meer informatie aanvragen

Contact
Viewing Appointment
Terug
Contact
Viewing Appointment
Mr. / Mrs.
  • Mr.
  • Mrs.

U kunt in detail uitzoeken welke data opgeslagen wordt en wie ertoe toegang heeft door onze Privacybeleid te lezen.

Ik ga akkoord met het opslaan en gebruiken van mijn data volgens ons Privacybeleid en ga akkoord met het verwerken van mijn data door de provider door het beantwoorden van mijn contactaanvraag of vraag voor informatie.

Ik kan mijn toestemming op elk moment in de toekomst terug intrekken

Bericht verzonden
Bericht verzenden
Continue
Sluiten
Please select an option

Wat u moet weten over dit pand


Uitvoering en details van dit pand

Het Rubenskasteel of “Het Steen” is een prachtig gebouwencomplex met een omgracht kasteel, bestaande uit een linker- en rechtervleugel gescheiden door een toren en een driedelig Neerhof in U-vorm. Dit klassevol geheel wordt sfeervol omringd door tuinen, vijvers, graslanden en bomen. De grandeur van het kasteel komt tot uiting in de verschillende vertrekken. De geschiedenis van het kasteel “Het Steen” gaat terug tot in het begin van de 14de eeuw (1304). Zijn naam had de toenmalige burcht te danken aan het feit ze het eerste gebouw van de streek was dat opgetrokken werd in witte zandsteen. Vanaf 1396 kwam de burcht in handen van de familie de Taeye uit Boechout. In de 15de en 16de eeuw werd het Steen gebruikt als strategische burcht om van hieruit over Mechelen te regeren. Het groeide over de jaren heen uit tot een heus kasteel met ophaalbrug, toren, grachten, gronden en weiden. In 1635 werd het verkocht aan niemand minder dan de schilder P.P. Rubens, om het samen met zijn 16-jarige vrouw Helena Fourment te betrekken. De wereldberoemde Barok - schilder renoveerde het feodaal slot tot een prachtig kasteel in Renaissancestijl. Het torengebouw geflankeerd door zijtrapgevels is hier een opvallende getuige van. In het begin van de 19de eeuw is het kasteel in verval geraakt. Met de komst van de familie Coppens, werd het kasteel grondig gerenoveerd en uitgebreid met de linkervleugel.
In 1954 werd het kasteel en Neerhof eigendom van de huidige eigenaar en kreeg het zijn pracht en praal terug.
Het kasteel is opgedeeld in het torengebouw en twee vleugels, de rechtervleugel was bedoeld om te wonen, terwijl de linkervleugel voor de dienstbodes diende.


Elewijt: Ligging en omgeving van dit pand

Het salon is behangen met roze fluweel, gele koperen sloten aan de ramen, deuren bestaande uit verschillende met de hand gedecoreerde panelen. De eetkamer heeft versierde glasramen en een mooie schouw in barok met het wapenschild van Rubens. Een monumentale neobarokke eretrap in Mechels snijwerk maakt de erehal indrukwekkend. Het werkkabinet heeft een schouw van de 18de eeuw. Het atelier is behangen met rood fluweel en heeft monumentale bogen. Een Brabantse schouw in witte zandsteen verwarmde ooit dit historisch vertrek. Vanop de stenen zitbanken heeft men een prachtig uitzicht op het Neerhof en de omgeving. De in zandsteen en rode baksteen opgetrokken torenhal heeft een gedenkplaat aan Rubens.
Het gehele kasteelgebouw telt 7 slaapkamers, 5 wc’s, 2 keukens, 2 eetkamers, 2 woonkamers, 5 open haarden, 3 bureaus, 2 badkamers, een kelder en andere kleine vertrekken.
Het Neerhof, bestaande uit drie gebouwen, ligt tegenover het kasteel. Het eerste gebouw, de in zandsteen opgetrokken villa, dateert van 1733 en deed dienst als gastenkamer. Momenteel is het ingericht met een kapel, zes slaapkamers en een badkamer.
Het middelste gebouw, dateert van 1754 en was origineel de woning van de rentmeester. De huidige indeling bestaat uit vier slaapkamers en een badkamer.
Het lange gebouw met bakstenen toren bestond uit een orangerie, een woning voor de tuinman en een poortgebouw voor koetsen, paardenstallen en opslagruimte. De huidige indeling omvat een garage voor vier auto’s, verschillende bergruimtes, een toren, een werkruimte, een orangerie en een kleine woning.

EPC: 809 kWh/m² UC:1983141-1
EPC: 574 kWh/m² UC: 1983275-1
EPC: 1077 kWh/m² UC: 1983167-1
Beschermd monument


Contacteer uw persoonlijke adviseur
Engel & Völkers EV Mechelen
  • EV Keerbergen bvba · VAT BE0810.693.534
  • Licentiepartner voor Engel & Völkers Residential GmbH
  • Freddy Daems · BIV 506368
  • Graaf van Egmontstraat 18
  • 2800 Mechelen
  • Telefoon: +32 15 552 400
E-mail
Over deze site
Terug
Over deze site
1. Naam of handelsnaam: EV Keerbergen BV - Engel & Völkers Mechelen- Keerbergen

2. Adres
❏ Maatschappelijke zetel: Oude Straat 106 te 2820 Bonheiden.
❏ Uitbatingszetel: Graaf van Egmontstraat 18 te 2800 Mechelen.

3. Contactgegevens:
❏ Telefoon : +32 (0)15 55 24 00
❏ Fax : geen fax
❏ Email : mechelen@engelvoelkers.com

4. Ondernemingsnummer (KBO): BE 0810.693.534

5. Toezichthoudende autoriteit :

Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars (BIV)
Luxemburgstraat 16B, 1000 Brussel (België)
Telefoon: +32 2 505 38 50
Fax: +32 2 503 42 23
E-mail: info@biv.be

6. Beroepstitel, gevolgd door het BIV-nummer: Bemiddelaar BIV 506368

7. Land waar de erkenning is toegekend: België

8. Plichtenleer: onderworpen aan het deontologische code van het BIV, dat kan geraadpleegd worden op de BIV website, http://www.biv.be/de-vastgoedmakelaar/deontologie-van-de-vastgoedmakelaar

9. BTW nr.: BE 0810.693.534

10. Collectieve verzekeringspolis BIV (nr 730.390.160)

Informatie over energie


Commissiegegevens

De aanbiedingen gelden onder voorbehoud van fout, eerdere verkoop, prijswijziging of vergetelheid. De prijzen zijn te begrijpen als agentschapshonoraria (incl. BTW) inbegrepen (behalve bij voorafgaande andersluidende specificatie), zonder notariskosten, registratierechten en/of BTW ten laste van de verwerver.
De weergegeven woonoppervlakte is de bruto bewoonbare vloeroppervlakte (incl. binnen- en buitenmuren; exlusief de oppervlakte van de garage en oppervlakte op verdieping met een vrije hoogte kleiner dan 1,75m).

EV Keerbergen bvba – Freddy Daems - Erkend Vastgoedmakelaar-bemiddelaar met BIV 506368 in België – KBO : 0810.693.534.
- Toezichthoudende autoriteit: Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars, Luxemburgstraat 16 B te 1000 Brussel - Verwijzend naar plichtenleer BIV volgens het KB van 27 september 2006 (www.biv.be)Volg ons op sociale media