Engel & Völkers Licence Partner Regional Office Belgium > Blog > Turnhout - Opportuniteit om een vastgoed franchise te openen

Turnhout - Opportuniteit om een vastgoed franchise te openen

Overweegt u om een eigen vastgoedkantoor te openen in de regio Turnhout, maar staat u er niet graag alleen voor? Ontdek de mogelijkheden die Engel & Völkers biedt om in Turnhout een makelaarskantoor te openen. Want de stad heeft genoeg moois in petto. Zowel inwoners als toeristen komen graag in dit stukje België. Wat maakt het zoal aantrekkelijk om hier een franchise vastgoedkantoor te openen?

Lokale metropool en Vlaamse Centrumstad

Turnhout ligt in het noorden van België, in de provincie Antwerpen en is voornamelijk bekend als lokale metropool. Daarbij is Turnhout een Vlaamse Centrumstad. De stad heeft circa 45.000 inwoners en neemt daarmee een tweede positie in met betrekking tot andere Centrumsteden. In de periode 2010 tot 2019 is er sprake van een bevolkingsgroei van 9,6 procent. Hiermee moet Turnhout alleen Roeselare voor zich laten die met 9,8 procent een sterkere toename qua inwoners kent. Dit blijkt uit gegevens van Statbel.

Groot verzorgingsgebied en dichtbij de Nederlandse grens

Turnhout is als hoofdstad van de Kempen in 1859 een deel van zijn grondgebied kwijtgeraakt aan de nieuwe gemeente Oud-Turnhout. Deze gemeente telt in 2019 ruim 13.000 inwoners. Het 'verzorgingsgebied' is dus vele malen groter dan de huidige omvang van Turnhout. Verder is de afstand tot de Nederlandse grens beperkt. Nederland ligt op slechts 15 kilometer afstand en dus heeft zo'n 4 procent van de bevolking Nederlandse wortels.

Vastgoedtransacties in Turnhout

Turnhout kent ongeveer 650 vastgoedtransacties per jaar. Dit maakt Turnhout tot een lokale topper, want dit zijn er ruim 250 meer dan in Geel, een stad in dezelfde regio met ongeveer 40.000 inwoners.

Het aantal vastgoedtransacties is in 2018 flink toegenomen. Ten opzichte van 2015 is er sprake van een dikke plus van 25 procent.

Het is dé drijvende kracht van de stad Turnhout waar het arrondissement Turnhout van profiteert. Dit geldt voor Geel, maar met name ook voor Herentals. In totaal hebben er zo'n 4.700 transacties plaatsgevonden. Het is zelfs meer dan vergelijkbare arrondissementen zoals Hasselt en Mechelen.

Huizenprijzen in Turnhout

Voor mensen is het aantrekkelijk om in Turnhout te wonen en dit komt mede door het aantrekkelijke prijsniveau van vastgoed. De mediaanprijs in 2018 (Statbel) lag op € 217.000,- voor een woonhuis en € 165.000,- voor een appartement. Dit is relatief goedkoop ten opzichte van vergelijkbare plaatsen in de provincie Antwerpen. Daarentegen is een huis met vier of meer gevels al snel meer dan € 335.000,-. waard. Want ook hoogwaardig vastgoed kent een stijgende lijn met betrekking tot vastgoedtransacties. Dit gaat op voor plaatsen zoals Oud-Turnhout, maar ook Arendonk en Kasterlee. Ze laten het imago zien van Turnhout als stijlvolle en landelijke woonplaats.


Dit alles maakt Turnhout tot een aantrekkelijk vastgoedgebied. Zowel de grote stad als het landelijke karakter in de provincie Antwerpen én de ligging dichtbij de Nederlandse grens, zijn aantrekkelijke factoren om er een woning te kopen. Het is lastig om een betere locatie te vinden dan Turnhout. Daarnaast is het licentiegebied Turnhout beschikbaar voor iemand met een droom om een vastgoedfranchise te openen. Dit maakt Turnhout tot een interessante opportuniteit voor een makelaarskantoor.

Start een vastgoed franchise in Turnhout

Wilt u een franchise starten? Maak slim gebruik van de naam en het netwerk van Engel & Völkers en ontdek hoe leuk het is om hier een vastgoedkantoor te openen. Wij zijn een makelaar met meer dan 40 jaar ervaring en hebben wereldwijd meer dan 800 kantoren. In België zijn we actief sinds 2006 en inmiddels hebben we meer dan 25 filialen. Ook u kunt zich bij ons aansluiten door het openen van een makelaarskantoor in Turnhout en omstreken. Is uw interesse gewekt en durft u het aan om de volgende stap te zetten? Neem direct contact met ons op voor een geheel vrijblijvend gesprek.
Contact us now
Engel & Völkers
Licence Partner Regional Office Belgium

Follow us on social media