Find a place to call your own
Back
Engel & Völkers Licence Partner Gent-Centrum > Blog > Real Estate business still booming in Belgium

Real Estate business still booming in Belgium

De stijgende lijn die zich in het Belgisch vastgoed al een tijd laat opmerken, zet zich door. Vorig jaar waren er bijna een procent meer transacties dan in 2016 en dat was al een recordjaar. Dat de economie is aangetrokken in ons land, zorgt voor een hervonden optimisme en dat reflecteert zich op de immobiliënmarkt. Bovendien is de intrest historisch laag.

De vastgoedprijzen zaten dan ook in de lift: zowel voor huizen als appartementen tekenden we in 2017 een stijging van zo’n 2,5 procent op, al wordt een stabilisatie voorspeld door experts. De inflatie ligt immers op 2,1 procent. Gemiddeld ging een woonhuis voor 240.451 euro over naar de nieuwe eigenaar. Voor appartementen lag dat bedrag op 215.440 euro.

Investeren in vastgoed blijft dus een zekere investering, zeker gezien de lage rente op spaarboekjes. Of het daarbij gaat om een investering in een tweede woning die u zelf af en toe betrekt, of om te verhuren aan derden. Wat ook uw concrete plannen of verre dromen zijn, raadpleeg steeds een erkend vastgoedmakelaar om advies.

Bron: Notarisbarometer

Contact us now
Engel & Völkers
Licence Partner Gent-Centrum
  • Kleine Vismarkt 2
    9000 Gent
    Belgium BIV/IPI 504.709

We know the true value of your property

Do you know how much your property is currently worth? No matter if you just want to inform yourself about the current market-price, or if you wish to sell your property for the best price: our experienced marketing experts are happy to assist you with a free and non-binding valuation.

Follow us on social media