Sell your property
Buy
Watch list
Please
contact us

Grote Markt: Gildehuis naar hedendaags comfort

House, Buy | Belgium, Antwerp, Antwerpen-Centrum, Antwerpen
Asking price-Icon
2,750,000 EUR
Approx. 3,343,727 USD
Asking price
Bedrooms-Icon
9
Bedrooms
Bathrooms-Icon
6
Bathrooms
Square Footage-Icon
7,674.67 sqft
Square Footage
Asking price-Icon
2,750,000 EUR
Approx. 3,343,727 USD
Asking price

Request the exposé now

Contact
Viewing Appointment
Back
Contact
Viewing Appointment
Mr. / Mrs.
  • Mr.
  • Mrs.

You can find out in detail which data is stored and who can access it by viewing our privacy policy.

I agree to the storage and use of my data according to the privacy policy and agree to the processing of my data by the provider to answer my contact request or request for information.

I can revoke my consent at any time for the future.

Message sent successfully
Send Message
Continue
Close
Please select an option

What you should know about this house


Amenities and special features of this house

Dit exclusieve eigendom is één van onze prachtige gildehuizen op de Grote Markt in Antwerpen. Zijn geschiedenis gaat terug tot 1346, maar na een ontwerp van Frank Blockx werd dit huis in 1965 wederopgebouwd naar het statige gebouw in neobarokstijl zoals we het nu kunnen waarnemen. De huidige eigenaars hebben in 2015-2016 het gebouw met behoud van de originele elementen en in combinatie met enkele duurzame materialen, het huis volledig gerenoveerd en opgedeeld in 4 appartementen en een commercieel gelijkvloers. De originele houten inkomdeur werd behouden, maar hierachter schuilt een automatische veiligheidsdeur van de beste kwaliteit. De inkomhal werd in al zijn pracht en praal gerestaureerd, een terugblik naar vroeger wordt waargenomen door de bevloering en het behoud van de houten trap.
Tevens werd er ook een volledig nieuwe lift in het gebouw geplaatst.

Gelijkvloers: Verhuurd als gezellige Italiaanse zaak met terras vooraan.

Verdieping 1 + 2 verhuurd: Hier bevinden zich twee prachtige duplexappartementen met een open keuken en leefruimte, telkens 2 slaapkamers, 1 badkamer en een opbergruimte/technische ruimte.

Verdieping 3 vrij : Hier bevindt zich een loft, met de lift komt u hier rechtstreeks binnen. Deze heeft een aangename open keuken die overloopt naar de leefruimte die de volledige breedte van het gebouw inneemt. Achteraan bevinden zich 3 slaapkamers en 2 badkamers.


Antwerpen: Location and surroundings of this property

Verdieping 4 + 5 verhuurd: Hier bevindt zich een speelse duplex onder het dak, met een prachtig zicht op de kathedraal. Deze heeft achteraan een keuken en eetkamer met prachtige hoge plafonds, deze geeft tevens uit op een terras achteraan en een zijterras met zicht op de kathedraal. Vooraan bevindt zich een leefruimte met prachtig zicht. Op deze verdieping is er ook een slaapkamer met ensuite badkamer. Boven bevindt zich nog een slaapkamer met ensuite badkamer.

Het gebouw heeft tevens een droge en goed onderhouden kelder. Het volledige gebouw is voorzien van alle nieuwe technieken: alarm, verwarming op gas, overal een goed verluchtingsysteem voorzien, veiligheidsdeuren, conforme lift, dak conform en overal dubbel glas.

Gelegen in het historisch centrum, op slechts 100 meter van de kathedraal en het stadhuis. Elke verdieping biedt u wijdse zichten over de markt. Hier woont u tussen acht eeuwen geschiedenis, middenin een groot cultureel patrimonium. Achter elke hoek zijn historische panden te bewonderen zoals de Carolus Boromeuskerk, het Steen, Museum Vleeshuis... Aan restaurants, bars, supermarkten en openbaar vervoer is hier zeker geen gebrek.


Contact your personal advisor
Engel & Völkers Antwerpen-Centrum
  • EV Antwerpen-Centrum bvba · VAT BE0828.584.193
  • License partner of Engel & Völkers Residential GmbH
  • Kimberly Vandeput
  • Leopoldstraat 49
  • 2000 Antwerpen
  • Phone: +32 3 233 2400
E-Mail
Imprint
Back
Imprint

Energy Information


Commission Details

EV Antwerpen-Centrum bvba - Philippe Rummens Erkend Vastgoedmakelaar BIV 506328 - Toezichthoudende autoriteit: Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars, Luxemburgstraat 16 B te 1000 Brussel - Verwijzend naar plichtenleer BIV volgens het KB van 27 september 2006 (www.biv.be)


You might also be interested in these propertiesFollow us on social media