Vendez votre bien immobilier
Acheter
Liste de favoris
Contacteer ons

Singel 146-A, Amsterdam

Appartement, Kopen | Nederland, Noord-Holland, Amsterdam, Amsterdam Centrum
Vraagprijs-Icon
3,500,000 EUR
ca. 4,073,616 USD
Vraagprijs
Slaapkamers-Icon
4
Slaapkamers
Badkamers-Icon
4
Badkamers
Woonruimte-Icon
3.745,84 sqft
Woonruimte
Vraagprijs-Icon
3,500,000 EUR
ca. 4,073,616 USD
Vraagprijs

Meer informatie aanvragen

Contact
Viewing Appointment
Terug
Contact
Viewing Appointment
Mr. / Mrs.
  • Mr.
  • Mrs.
Bericht verzonden
Bericht verzenden
Continue
Sluiten
Please select an option

Wat u moet weten over dit pand


Uitvoering en details van dit pand

Singel 146-A, 1015 AG Amsterdam

Weergaloos appartement (349 m² NEN gemeten) in uniek 17e -eeuws dubbel grachtenhuis aan het Singel. Het huis heeft een vroeg 19e -eeuwse voorgevel met recht lijst en consoles. Een spectaculair benedenhuis met prachtig aangelegde tuin, heeft zojuist tijdens drie intensieve jaren een totale renovatie ondergaan op het hoogste niveau, met een nieuwe fundering, leidingen, installaties etc. Werkelijk alles is nieuw of gerestaureerd. Het pand heeft een prachtige stijlkamer, originele (empire) ornamenten en details.

Indeling:
Via de kenmerkende hoge stoep toegang tot de dubbele voordeur met empire deuromlijsting. Bij binnenkomst een marmeren gemeenschappelijke hal.
Op de bel-etage bevindt zich de fraaie voordeur van het appartement. De hoge ontvangsthal met de opvallende, hoge ramen en de bijzondere deuren, geeft toegang tot de ruime garderobekamer en de woonkeuken met uitzicht op tuin en gracht die nog ingevuld kan worden naar eigen smaak (ontwerp van Dis studio beschikbaar). Deze ruimte heeft originele, houten, brede vloerdelen. Aangrenzend aan de keuken bevinden zich een was- en wc ruimte en een voorraad/bijkeuken. Aan de voorzijde van het huis is een prachtige kamer met een ingebouwde bank in het raam voor fraai zicht op de gracht. Deze ruimte is geschikt als zit- of eetkamer.
De monumentale, majestueuze stijlkamer is voorzien van een open haard met originele marmeren schouw en spiegel, een eikenhouten parket, sierlijke houten lambrisering en een Louis de XVIe plafond. Aan twee zijden zijn een grote raampartijen met uitzicht op de tuin. De verwarmingen zijn omtimmerd met stijlvol houtsnijwerk en marmeren bladen.
De twee trappen met traphekken die op roodmarmeren voeten rusten, stammen uit de vroege 18e eeuw en leiden naar de lager gelegen woonlagen. Aan de linkerzijde het overkapte binnenhof/lichthal en sierkasten met sfeerverlichting tot aan het plafond. Over vrijwel de gehele verdieping ligt een eeuwenoude marmeren vloer. Hier bevindt zich de tuinkamer/slaapkamer met de toegang naar de tuin. Aangrenzend een badkamer met douche, wastafel en wc. Een tweede slaapkamer met aangrenzende badkamer met bad, dubbele wastafel en een ruimte voor walk in closet of anderszins. Separate (gasten) wc.

Aan de rechterzijde via enkele treden toegang tot de tuin en tot het souterrain. In de met Belgisch hardsteen belegde ruimte bevindt zich een slaapkamer, aangrenzend een badkamer met douche, wastafel, wc, een wasruimte, en een multifunctionele ruimte, (voor speelkamer/tv kamer/studeerkamer/atelier). Opvallend is de originele geel stenen muur met kaarsnissen. Aan de voorzijde van het pand een aparte ingang naar het souterrain met openslaande deuren voor terrasje aan de gracht.
Het rustige achterhuis is zowel toegankelijk via de zaal als via de onderste woonlaag d.m.v. een marmeren trappenhuis. De riante achtergelegen hoofdslaapkamer met drie ramen aan tuinzijde heeft alle rust en privacy en is voorzien van een walk in closet. (Nog in te richten: met kant en klaar ontwerp van Boffi van Dis studio beschikbaar) Aangrenzend een luxe marmeren badkamer met vrijstaand bad, dubbele wastafel, dubbele douche, handdoekradiator en een separate wc.
Een trapje leidt naar een opkamer die is ingericht als wasgelegenheid en extra ruimte voor kleding.
De prachtige ruime binnentuin ligt op het Westen en heeft zoninval. De tuin biedt genoeg ruimte voor een grote zithoek en/of eettafel.

Kenmerken
- Bouwjaar: Eerste kwart 17e eeuw
- Woonoppervlakte: 349m² (NEN)
- Rijksmonument: nr. 5306. Wold Heritage site.
- Eigen grond
- Prachtige tuin op het Westen
- Kamers: 10
- Badkamers: 4
- Authentieke plafonds met ornamenten
- Open haard in de stijlkamer
- Fundering, leidingen, cv etc. nieuw op het hoogste niveau
- Alles nieuw en eerste gebruik
- Vve: 3 leden
- Servicekosten per maand: € 490,-


Amsterdam Centrum: Ligging en omgeving van dit pand

Locatie:
De locatie is uniek: aan de Amsterdamse grachtengordel in het bruisende hart van de stad. Het appartement is gelegen nabij de Leliegracht en de Westermarkt. Het ligt op loopafstand van de Dam en de Negen Straatjes, die de Singel, Prinsen-, Keizers- en Herengracht verbinden, met hun vele restaurants, cafés en winkeltjes. De Jordaan, eveneens bekend om vele gezellige uitgaansgelegenheden ligt tevens om de hoek van het appartement. Tram- en busverbindingen bevinden zich op de Westermarkt en Nieuwezijds Voorburgwal. Het Centraal Station bevindt zich op circa 10 minuten loopafstand.
Een woonhuis als geen ander, uniek en met een geweldige historie.

Deze informatie is door Engel & Völkers met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Ten aanzien van de juistheid van de vermelde informatie kan door Engel & Volkers geen aansprakelijkheid worden aanvaard, noch kan aan de vermelde informatie enig recht worden ontleend. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn slechts indicatief.


Contacteer uw persoonlijke adviseur
Engel & Völkers Amsterdam Zuid
E-mail
Over deze site
Terug
Over deze site

Deze panden kunnen u eveneens interesserenVolg ons op sociale media